Този сезон е един от най-интересните в кариерата на Дейвид Бекъм. Началото на сезона за англичанина бе свързано с разочароващо представяне на неговия Реал Мадрид. По-късно той подписа предварителен договор с Лос Анжелис Галакси. Фабио Капело каза, че полузащитникът няма да играе за „белия балет” до края на сезона и го извади от състава. Отчайващото представяне на отбора обаче принуди италианския наставник да промени решението си и той го върна на терена. Бекъм му се отблагодари вкарвайки гол още в първия си мач и впоследствие осигурявайки няколко важни победи за Реал. В момента отборът от Мадрид е трети в класирането на Примера дивизион и има реални шансове да се пребори с Барселона и Севиля за титлата на Испания. Въпреки перипетиите, през които мина Дейвид Бекъм, той е благодарен на Капело, заради неговата искреност и уважение.

 

„Благодарен съм на Капело. Никога не бих си позволи да го критикувам публично. Той е твърде уважаван във футбола и аз го уважавам” – казва Бекъм за треньора.

 

„Доказах му, че съм професионалист. Мисля, че той каза: „Как той може да е част от тима, когато той е подписал с друг отбор.” Но аз доказах, че аз съм част от колектива, без значение, че си заминавам. Аз все още се вълнувам и се опитвам да спечеля нещо с този отбор.”

 

„Наистина бях изненадан” – казва Бекъм за временното му изваждане от отбора през февруари - „Капело винаги е бил честен към мен. Той наистина ме уважаваше като човек и като игра, затова за мен беше изненада.”

 

„Той показа какъв човек, мъж и мениджър е” – казва англичанинът за връщането си в тима – „Аз мислех, че никога няма да играя за Реал отново и това ме нараняваше много. За мен да играя на „Бернабеу” е едно от най-прекрасните чувства на света. Винаги съм обичал да играя на „Бернабеу” и когато погледна назад, мачовете на „Бернабеу” ще бъдат най-светлият ми спомен от престоя ми в Реал, изключвайки очевидното – носенето на прочутата бяла фланелка.”