Дейвид Бекъм заяви на специална пресконференция по-рано днес, че мачът с Майорка в неделя е последният му с екипа на Реал Мадрид. Звездата на „белия балет” се сбогува официално с Испания.

В договора на халфа с новия му тим Лос Анджелис Галакси няма клауза, която да позволява той да бъде откупен още преди да е изиграл първия си официален мач в САЩ. „Кралете” положиха неимоверни усилия да поправят грешката си и да задържат бившия капитан на Англия, но от калифорнийския клуб им отказаха. Така че трансферът си остава факт.

Бекъм призна, че е имал желание да остане до края на кариерата си в Мадрид, но през януари му казали, че няма да му бъде предложен нов договор.

„Моят последен мач за Реал е в неделя. Прекарах невероятно в Испания и се надявам, че ще приключа работата си тук по най-добрия начин. През януари разбрах, че ще трябва да напусна Реал, защото няма да ми подновят контракта. Знаех, че трябва да решавам бъдещето си и ми беше много трудно да го направя. Но бъдещето е пред нас и не се знае, какво ще се случи. Страшно много ще ми липсва този отбор и Испания”, каза полузащитникът на английския национален тим.

„Радвам се, че ще играя в ЛА Галакси. Много е вълнуващо”, заяви Бекъм.