Дейвид Бекъм премина успешно фитнес теста и попадна в групата на Реал Мадрид за утрешния двубой с Майорка от последния кръг на Примера дивисион. За английския полузащитник това ще е и финален мач с екипа на „кралския клуб”, тъй като след края на сезона в Испания той ще се присъедини към новия си отбор ЛА Галакси.

Бекъм бе под въпрос за решителния сблъсък с Майорка, тъй като от известно време се оплаква от болки в глезена. Въпреки това той ще вземе участие в срещата, която ще определи новия шампион на страната.

Ако Реал спечели три точки, със сигурност ще триумфира, независимо от резултатите на другите претенденти – Барселона и Севиля. Ако „белият балет” загуби точки на собствения „Сантяго Бернаеу”, това ще означава пореден провален сезон без трофей.

За Бекъм това може да се окаже първа и последна титла на Испания.

„Разговарях с него след тренировка и той каза, че се чувства добре и няма проблем да играе утре,” заяви старши треньорът на Реал Мадрид Фабио Капело. Италианският специалист не пропусна да похвали Бекъм за изявите му през последните месеци: „Той е един от най-добрите играчи, който някога съм тренирал,” допълни Капело.

Мамаду Диара също ще бъде на разположение на Реал Мадрид, след като ФИФА му позволи да отсъства от националния отбор на Мали.