Английският полузащитник Дейвид Бекъм чувства, че е доказал на старши треньора на Реал Мадрид Фабио Капело, че е сгрешил, когато се е усъмнил в отдадеността му. Халфът подчерта обаче, че е благодарен на италианския наставник, че си е променил мнението преди края на сезона в Испания.

През януари Капело обяви, че Бекъм никога повече няма да играе за Реал, след като англичанинът сключи договор с ЛА Галакси за трансфер през лятото. Бекъм успя сам да си извоюва място в състава отново и помогна много на „белия балет” да вземе титлата в Испания.

„Убедих Капело в качествата си, както го правя винаги, когато някой се усъмни в тях,” заяви Бекс пред News of the World.

„Когато някой каже, че не давам всичко от себе си, или когато той заяви, че повече няма да играя за Реал, единствената ми мисъл бе да докажа, че съм професионалист.”

Бекъм продължи: „Капело показа какъв мъж и какъв мениджър е по начина, по кайто излезе и си върна думите обратно. Благодарен съм, че го направи, защото наистина вече бях започнал да си мисля, че няма да играя никога за Реал отново, а тази мисъл бе много болезнена.”

Въпреки че изрази уважението си към Капело заради смелите решения, Бекъм разкри, че треньорът така и му се е извинил лично.

„Той така и не дойде при мен да каже ”Извинявай, Дейвид, сгреших”. Без съмнение той е човек със силен характер, който е уважаван по цял свят. Аз никога няма да изляза и да го критикувам публично, защото го уважавам,” завърши Дейвид Бекъм.