Най-скъпият футболист в историята на Реал Мадрид Гарет Бейл може да напусне отбора, след като е влязъл в конфликт както с треньора Зинедин Зидан, така и с клубния президент Флорентино Перес.

Новината е на испанското издание „Гол“, което заявява, че бившият ас на Тотнъм е крайно недоволен от последните действия на дуото Зидан-Перес. Спрямо собственика на „белия балет“ недоволството на уелсеца произтича от това, че той не се и спазил обещанието по отношение новия му договор. Строителният магнат е обещал на Бейл възнаграждение същото като на Кристиано Роналдо, ала на този етап преговори дори не се водят. На всичкото отгоре през миналия сезон Перес уверил футболиста, че той ще бъде новата основна фигура за сметка на португалеца, а към този момент нещата не стоят така.

Що се отнася до Зидан, случката, която преляла чашата на търпението на Бейл, дойде при равенството 1:1 срещу Виляреал през седмицата. Мачът сложи край на поредицата от 16 поредни победи в Ла Лига, а техничарят бил крайно разочарован, че бил първият заменен от Зидан в мача. Бейл бил убеден, че може да помогне много повече на терена отколкото Роналдо или Карим Бензема.

Според „Гол“ британецът вече се уморил винаги да бъде жертван първи, когато тимът преследва важен гол. Освен това сайтът твърди, че Бейл и Роналдо се скарали на терена в мача срещу Виляреал, когато уелсецът не успял да подаде на съотборника си при опасна атака. Оттогава двамата дори не се поглеждали в очите.