Спортният директор на Барселона Чики Бегиристайн е убеден, че неговият отбор може да се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, след като победи Ливърпул на „Анфийлд” на реванша от осминафиналите. „Каталунците” отстъпиха в първия двубой с 1:2.

„Ако Ливърпул излезе, за да пази резултата от първия мач, това би ни помогнало,” коментира Бегиристайн преди отпътуването на тима за Англия. „Ние можем да отбележим два гола само за няколко минути.”

Легендата на Барселона изгледа загубите на тима от Валенсия и Севиля в последните седмици, в които се видя колко уязвим може да бъде съставът на Франк Рийкард на контраатка. Въпреки това той смята, че подобен подход може да успее на „Анфийлд”.

„Ние трябва да сме ефективни, да поддържаме духа на атаката и, ако можем да спечелим битката за топката и да я използваме добре,” продължи Бегиристайн.

„Атмосферата на „Анфийлд” е доста подтискаща за гостуващите там, но те са губили много мачове на собствен терен. Ако могат да загубят от Арсенал и Манчестър Юнайтед, защо да не паднат и от Барса?!,” завърши босът на „каталунците”.