Спортният директор на Барселона Чики Бегиристайн прие с усмивка жребия за четвъртфиналите на Шампионската лига, отредил на тима му среща с Арсенал в повторение на финала от 2006 година.

„Ще бъде страхотен сблъсък,” каза босът на „каталунците” минути след жребия. „Наистина, Сеск Фабрегас се завръща на „Ноу Камп”, но Тиери Анри също ще излезе срещу бившия си тим.”

„Трудно е да спечелиш Шампионската лига, но ние вече сме го правили и постигаме доста добри резултати в последните години,” добави не без самочувствие Бегиристайн.

За съперник на полуфиналите той отсега си избра Интер, като според него ще стане много интересен сблъсък. „Сега Моуриньо е много по-силен, след победата над Челси,” отбеляза Бегиристайн.

Естествено, „каталунският” шеф се пошегува с отсъствието на Реал Мадрид на жребия, след отпадането от Лион. „Е, Бутрагеньо беше тук, нали?!,” каза Бегиристайн и завърши: „Лион се представи много силно срещу Реал Мадрид и не трябва да бъде отписван.”

Именно Бутрагеньо, легенда на Реал Мадрид, изтегли името на Барселона на жребия, като посланик на финала в Шампионската лига.