Спортно техническият директор на Барселона Чики Бегиристайн отрече появилите се спекулации, че европейският клубен шампион ще отправи оферта за крилото на Манчестър Сити Робиньо.

Бразилецът е недоволен от своя статут на "Сити ъф Манчестър" и иска трансфер през януари, въпреки че тези твърдения бяха отречени от изпълнителния директор на Сити Гари Кук.

"Гражданите" се подготвят за утрешната си контрола с националния тим на ОАЕ в Абу Даби, а Робиньо ще играе и пристигането на делегация от Барселона увеличи спекулациите около бразилеца. Бегиристайн, заедно с директора по футболните въпроси Раул Салей и членът на борда на Барселона Алберт Перен, са в Залива за утрешния жребий за Световното клубно първенство на ФИФА, което започва следващия месец.

Бегиристайн заяви за сайта на Барса: "Ние няма да се срещаме със Сити. Тук даже липсва първия етап на целия процес, няма среща между мен и Гуардиола. Щом се вземе някакво решение, ние ще следваме нашата си стратегия. Такава среща - между мениджър и технически директор, няма. Ще гледаме само мача на Сити и това е всичко".