Бащата на Неймар разкри, че вечният съперник на Барселона – Реал Мадрид е проявил интерес към нападателя през миналия месец преди Неймар да подпише новия си договор с „каталунците“.

Наскоро футболистът се врече във вярност на настоящия си клуб, съгласявайки се да подпише нов контракт за срок от 5-години.

„Чрез свои посредници, Реал прояви интерес към Неймар. Винаги съм казвал едно и също на всички – ако Неймар напусне Барселона, някой ще трябва да плати 190 млн. евро, толкова е клаузата по договора му, както и всички данъци по трансфера. При това положение сумата би възлязла на 430 млн. евро“, коментира бащата на Неймар.

„Много хора идваха в офиса ми в Бразилия – спонсори, хора, които искаха да го подкрепят, и разбира се, определени хора искаха да знаят дали Неймар има бъдеще в друг клуб. Искам да съм много ясен. Всеки, който иска да го измъкне от Барселона, трябва да отмъкне и цялото му щастие, което изпитва. Ако той преследваше парите, всички знаем, че той нямаше да бъде в Барса в момента. Неймар обаче е щастлив там, където е и направи сериозни приятелства“, каза още той.