Звездата на Барселона Неймар все още не е подписал нов договор с клуба, напук на всички информации от последните дни. Това разкри бащата на бразилеца - Неймар-старши - в интервю за медия в родината му. 

През тази седмица се появиха информации, че нападателят е постигнал предварителна договорка с шефовете да се обвърже до 2021 г. По всичко личи обаче, че разговорите ще продължат. 

"Още нямаме сделка, но се надявам, при това не само аз, а всички, синът ми да преподпише с Барса. Той все пак има още две години от настоящия си договор, но искаме да има подпис, за да могат феновете да са спокойни."

"Съвсем скоро ще започнем пак да преговаряме, но не знам какво ще се случи. Напоследък прекарахме доста време да се защитаваме от едни гнусни спекулации по наш адрес и нямахме много време за размисъл за договор."

"Но аз съм спокоен за бъдещето на Неймар, вярвам, че и в клуба е същото. В края на май, когато е свършил и сезонът, ще седнем с президента Хосеп Мария Бартомеу и ще стигнем до споразумение, вярвам в това", сподели Неймар-старши. 

Проточването на сагата с подновяването на договора на Неймар веднага породи слухове, че бразилецът и щаба му са били атакувани от Реал Мадрид с предложение за трансфер още през лятото. Но бащата на футболиста категорично отрече. 

"Аз ви казвам, че никой от Реал не се е свързвал с нас. От Реал казаха същото, вече нееднократно. Тези спекулации около него не спират, още откакто беше 16-годишен. Но нека хората са спокойни, защото синът ми е щастлив в Барселона", сподели бащата на бразилеца.