Бащата на суперзвездата на Барселона Лионел Меси, Хорхе Меси, призна, че Реал Мадрид никога не е съществувал като опция пред нападателя.

„Винаги в семейството сме си казвали, че ако не отиде в Барселона, ще отиде в Италия. Лео мечтаеше за Барса. Никога не сме мислили да се пробва в Реал Мадрид“, отсече родителят на четирикратния носител на „Златната топка“.

Гордият татко се върна малко назад във времето, като разкри кога за първи път е забелязал, че наследникът му има изключителни качества: „Това се случи, когато Лео играеше с набор 1987 година. Тогава, на практика, той правеше всичко по-хубаво в отбора – голове, опасни ситуации, този, който правеше разликата, бе той. Освен това, Меси винаги изпъкваше. Разбира се, сега много хора ще си кажат, че аз съм му баща и казвам всичко това заради този факт – не е така, просто отчитам истината“.

Хорхе Меси празна още, че винаги следи мачовете на Меси и каталунския гранд. Родителят не скри, че обикновено е много емоционален, а не са редки случаите, в които дори обижда собствения си син.