Бащата на Единсон Кавани заяви пред испанските медии, че съществува „50-процентов шанс“ неговият сит да премине в Реал Мадрид през лятото. Президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис пък също сподели, че няма как да спре уругваеца, ако той реши да напуска.

Манчестър Сити, Челси, Ювентус, Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен и Анжи са сред основните кандидати да покрият станалата вече знаменита освобождаваща клауза за 70 милиона евро в договора на Каванни.

Неговият баща Луис обаче открехна вратата около предпочитанията на голаджията, който би предпочел да стане част от испанския гранд. „В момента съществува 50-процентов шанс Кавани да отиде в Реал. Наполи отказа на доста отбори, но мисля, че ако дойде оферта за 60 милиона евро, Единсон ще бъде продаден. С Наполи обаче не се преговаря лесно“, каза той.

„Ако играчът реши да напуска, то никакъв договор не може да го спре“, заяви пък президентът на неаполитанци Де Лаурентис. „Надявам се Кавани да остане тук завинаги, но всичко зависи от него“, допълни босът на Наполи.