Звездата на Вердер Бремен Диего мечтае да играе в Реал Мадрид. Това разкри неговият баща Джаир Рибас де Куня, който е и негов мениджър.

Старши треньорът на Реал Бернд Шустер призна, че мадричани са направили опит да купят Диего през лятото Това стана няколко дена преди мача между Вердер и Реал в Шампионската лига. Срещата бе спечелена от „белия балет”, но Диего направи страхотно впечатление и засили спекулациите за негов трансфер.

„Никой от Реал Мадрид не е говорил с мен”, заяви бащата на Диего. „Знам, че Шустер го харесва като играч, което е чудесно”.

„Това е важно за Диего, но той има договор с Вердер и ако Реал иска да го купи, ще трябва да се споразумее с немците. Не мисля, че това е невъзможно. Според мен може да се стигне до договорка”.

„За Диего би било много вълнуващо да играе за Реал Мадрид. Той е щастлив в Германия, но Реал е най-добрият отбор в света. Това би било мечта”, допълни агентът.

Диего премина във Вердер през миналото лято от Порто, където пък дойде от бразилския Сантош. Халфът има 24 мача за националния отбор на Бразилия.