Босът на Барселона Хосеп-Мария Бартомеу обяви, че каталунците трябва да са перфектни във всяко едно отношение. Ръководителят коментира и всички по-интересни теми около клуба, като не подмина за сетен път и трансфера на Луис Суарес на „Камп Ноу“.

„Научихме много през изминалата година. Случиха ни се доста неща, някои без положителен отенък. По принцип може да се случи на всеки отбор да не спечели трофей. Това е футболът“, започна Бартомеу.

„Доста от отминалите събития можеха сериозно да ударят по нашия авторитет. Това се отнася до проблема с ФИФА, до скандала около трансфера на Неймар. Може ни нашият имидж пострада от всичко това, но когато има трудности, трябва да се учим от тях“, каза още босът.

Колкото до трансфера на Луис Суарес от Ливърпул на „Камп Ноу“, президентът сподели: „Това бе добра сделка. Неговата репутация няма да повлияе по никакъв начин на нашия начин на мислене. Ние ще се постараем да помогнем на Суарес да се справи и да преодолее това, което го сполетя. Той е наясно, че е сгрешил, ухапвайки Джорджо Киелини на Мондиала. Това за нас е достатъчно. Искаме Суарес да играе при нас така, както го правеше в Ливърпул“.

За финал Бартомеу обяви по особено категоричен начин, че каталунците се стремят към съвършенство: „Ние трябва да сме най-добрите във всяко отношение“.