Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че всички в клуба трябва да приемат решението на старши треньора Луис Енрике, който обяви, че ще напусне след края на настоящия сезон и няма да поднови договора си.

„Луис Енрике няма да бъде треньор на Барселона през следващия сезон. Трябва да продължим спокойно нашата работа и да приемем спокойно неговото решение. Ние сме му благодарни за всичко, което свърши начело на Барселона през последните три години. Още през лятото разговаряхме с Алберт Солер и Роберт Фернандес и бяхме наясно, че това е неговата последна година начело на отбора. Сега бе идеалният момент да съобщим тази новина. Сега отборът трябва да бъде изцяло концентриран в мачовете, които ни предстоят през следващите три месеца. Луис Енрике си тръгва това лято и трябва да признаем, че имахме супер треньор през тези три сезона“, коментира Бартомеу.

„Луис Енрике каза на футболистите, че напуска вчера. Ситуацията е болезнена, защото той е много добър треньор и ни напуска. Футболистите са мотивирани, както се видя срещу Спортинг Хихон. В борбата сме за титлата, на финала сме за купата и ни предстои изключително решителен мач в Шампионска лига. Луис Енрике ще продължи много усилено да работи с отбора до 30 юни“, добави президентът на Барселона.

Луис Енрике призна - напуска Барселона в края на сезона

Кой ще наследи Луис Енрике в Барса?

„Работим върху намирането на нов старши треньор. Трябва да запазим спокойствие. Предстоят ни много важни мачове и трябва да сме концентрирани върху тях. Под ръководството на Луис Енрике спечелихме 8 от възможните 10 трофея. Той придаде невероятен блясък на Барселона. Има още три месеца до края на сезона. Без никакво съмнение той е един от най-големите треньори на Барселона. Ние го подкрепяме“, каза още Хосеп Мария Бартомеу.