Ръководството на Барселона е много вероятно да заложи на Хуан Карлос Унсуе за заместник на Луис Енрике на треньорския пост. Според последните информации в испанските медии, шансовете на Унсуе през последните дни са се увеличили неимоверно много, тъй като зад неговата кандидатура са застанали голяма част от играчите на отбора.

Все още се смята, че Ернесто Валверде е големият фаворит за наследник на Луис Енрике, след като през последните часове стана ясно, че шансовете на Хорхе Сампаоли са намелели драстично.

Унсуе, който е бивш вратар на каталунците в периода 1988-1990, е част от щаба на Луис Енрике от неговото идване в клуба през 2014 година и се счита, че е с основна роля по отношение на стратегията. Освен това двамата работиха и в Селта Виго през сезон 2013/14.

Президентът Хосеп Мария Бартомеу няма да изненада никой, ако в крайна сметка заложи на Унсуе, който познава отлично Барселона и е наясно с обстановката в съблекалнята.

Ернесто Валверде все по-близо до Барселона

Унсуе е наясно с плана на работа изготвен от Луис Енрике и може да продължи неговото развитие.

Изненада: Барселона задраска Сампаоли

Самият Луис Енрике е предложил Унсуе за свой заместник на част от ръководните фактори.

Атлетик с ултиматум към Валверде

През 2012 година, когато Хосеп Гуардиола напусна Барселона на негово място бе назначен покойния Тито Виланова, който бе преди това част от екипа на Пеп.

Валверде много уклончив относно Барселона

Другите треньори, които се спрягат за заместници на Луис Енрике са Еусебио Сакристан, Роналд Куман, Масимилиано Алегри и Маурисио Почетино.