Младият костарикански нападател Джон Хаиро Руис е на път да премине в отбора на Барселона, съобщава „Ел Мундо Депортиво”. Агентът на играча Рикардо Кабаняс е обявил пред медиите в Коста Рика, че каталунците се интересуват от Руис и са отправили конкретна оферта до неговия отбор Депортиво Саприса.

Руис направи впечатление по време на световното първенство за юноши до 20 години, което се проведе преди няколко седмици в Колумбия.

„Това е една много добра оферта, за която трябва да вземат решение шефовете на Саприса. Те решават дали ще приемат предложението на Барселона за Руис”, коментира Рикардо Кабаняс.

Президентът на костариканския клуб Хуан Карлос Рохас също потвърди, че от Барселона са отправили оферта за Руис и тя ще бъде разгледана много внимателно. В същото време обаче, той обяви, че младокът няма да напусне Депортиво Саприса преди януари.

„Джон иска да играе при нас, а нашето желание е да го задържим поне до януари. Това обаче не означава, че няма да разгледаме офертата на Барселона и при добра няма да продадем играча”, коментира Рохас.

Президентът на костариканския клуб обяви, че към Руис има интерес от страна на руския Рубин Казан и италианския Палермо.