Нападателят на Палермо Амаури може да премине в Барселона, ако стане гражданин на Европейския съюз, разкри агентът на бразилеца Мариано Грималди.

Импресариото на голмайстора споделя, че клиентът му ще остане при сицилианците до края на сезона, но през може да премине в друг италиански клуб или да акостира на Ноу Камп, ако в Барса се освободи място за неевропейски играч.

„Едва ли е новина, че Амаури е трансферна цел. Има много преговори в момента, но той ще остане Палермо до края на сезона, въпреки че ситуацията в момента е променлива”, каза Грималди.

„Желанието на Амаури не може да се пренебрегва. Сигурно е, че той предпочита да остане в Италия, въпреки че за него има доста оферти от чужбина.”

„Испанската Примера дивисион е силна, както и английската Висша лига, но в момента Амаури не е играч от Европейския съюз, така че Барселона не изглежда като разумен вариант”, добави агентът на бразилския голаджия.

В момента Амаури е именно в Испания, където Палермо се подготвя за утрешната контрола в Севиля срещу втория отбор на Бетис.