Европейският клубен шампион Барселона отговори на предположението на ФИФПро, че новият договор на Лионел Меси не съответства на правилата на ФИФА, като от каталунския тим заявиха, че всичко около продължението на контракта на аржентинската звезда е наред.

22-годишният нападател подписа нов договор с тима до 2016 година, но Асоциацията на професионалните играчи чрез своя президент Филип Пиат намекна във вторник, че един контракт не може да надвишава пет години.

Каталунците обаче заявиха днес чрез съобщение: "ФК Барселона обявява, че на днешна дата, в офисите на клуба не се е получавало нищо и клубът не знае нищо за оплакване от страна на ФИФПро, ФИФА или друго тяло по случая с новия договор на играча Лионел Меси. Още повече, ФК Барселона иска да изясни, че новият контракт на играча е направен по всички правила на законите в държавата и разбира се, според правилата на ФИФА и най-вече член 18.2 от правилата за статуса и трансфера на играчи. Относно това, че договорът не трябва да е повече от пет години искаме да заявим, че закона в Испания го позволява. Договорът между ФК Барселона и Лионел Меси спазва стриктно законите и правилата относно продължителността на контракта и клаузата за откупуване на играча".