Ръководството на Барселона е все по-близо до привличането на левия бек на Валенсия Жорди Алба, информира Marca. Каталунците имат намерение да уредят отношенията си с Валенсия още преди старта на Евро 2012.

Според запознати обаче, единственият проблем пред сделката е, че Валенсия няма никаква полза от това да бърза и иска да извлече максимална икономическа изгода.

Преди време самият Алба призна, че преговаря с Барса. Футболистът има договор с „прилепите“ за още една година, като вече отказа предложение за продължаване на контракта. Близки до играча споделят, че освобождаващата клауза в договора на Алба с Валенсия е 25 милиона евро.

Жорди Алба винаги е бил вариант за каталунците особено след откриването на болестта на Ерик Абидал, когато като единствен ляв бек в тима на Барса се очерта Ардиано.

За да си осигурят обаче този футболист, каталунците трябва да заплатят сума от 15 милиона евро. Твърди се, че президентът на Барса Сандро Росей е готов да даде за Алба 11 милиона евро, но ситуацията, в която се намират „прилепите“ изисква ръководството им да отстоява първоначално определената цена.