Европейският клубен шампион Барселона се позабавлява срещу шампиона на Северна Америка Атланте и постигна победа с 3:1 във втория полуфинал на Световното клубно първенство.

Две от звездите на Барселона Лионел Меси и Тиери Анри бяха оставени на резервната скамейка от Хосеп Гуардиола, както и Жерар Пике.

Юношата на каталунския клуб Педро влезе в историята, след като се разписа в мача и по този начин се разписа в шест турнира в рамките на един сезон.

Срещата започна доста изненадващо, като Атланте поведе в резултата още в 4-та минута, когато Веласкес изненада защитата на каталунците с дълъг пас, от който се възползва Рохас, като прехвърли излезлия да го пресрещне Валдес и прати топката в опразнената врата.

Футболистите на Барселона не се притесниха от това и взеха инициативата в мача.

Още в 7-та минута Бускетс можеше да изравни резултата, след като засече топката с глава след центриране от корнер на Шави, но вратарят Вилар се разтегна и закова кълбото на гол линията.

Все пак Барселона стигна до изравнителен гол в 35-та минута, когато Шави отново центрира от корнер в наказателното поле на Атланте, където Бускетс бе оставен непокрит и прати топката в мрежата на Вилар.

До края на първото полувреме Барса можеше да стигне до втори гол, но сериозни пропуски направиха Алвеш и Шави.

Меси се появи в игра в 52-та минута и с първото си докосване се разписа. В 55-та минута Ибрахимович изведе Меси в чудесна позиция, а той премина вратаря Вилар и прати топката във вратата на Атланте.

Каталунците стигнаха и до трето попадение в срещата в 67-та минута, когато Меси комбинира с Иниеста, който навлезе в половината на Атланте и със страхотен пас намери Педро, който се озова сам срещу Вилар и го разстреля отблизо.

До края на срещата каталунците продължиха да диктуват случващото се на терена.

На финала на Световното клубно първенство Барселона ще се изправи срещу аржентинския Естудиантес.