Барселона постигна нова победа, след като надделя с 2:0 срещу Хетафе на своя стадион „Ноу Камп” в мач от 21-я кръг на Примера дивисион.

Домакините поведоха още в 5-та минута, когато след изпълнение на корнер Туре подаде към Меси, който с хубав фалцов удар от границата на наказателното поле на Хетафе прати топката в долния десен ъгъл на Кодина.

В 24-та минута Барселона остана с човек по-малко на терена, след като Пике влезе много грубо в краката на Рафа и бе изгонен с директен червен картон.

Барселона можеше да удвои своята преднина в 43-та минута, когато Меси изведе Ибрахимович, който се озова сам срещи Кодина, но се забави и ударът му бе избит в корнер от Рафа.

Каталунците изпуснаха ново положение в 59-та минута, когато Кейта бе изведен сам срещу Кодина, но отблизо ударът на малиеца мина в страни от вратата на Хетафе.

Барса все пак успя да отбележи втори гол в срещата, след като в 66-та минута при добра контраатака Маркес подаде към Шави, който продължи към Меси, а той направи добър пробив и нахлу в наказателното поле на Хетафе, след което върна на Ернандес, който бе останал очи в очи сам срещу Кодина и го преодоля без проблеми.

Каталунците завършиха мача с 9 играчи, след като Рафаел Маркес бе изгонен с директен червен картон във втората минута от добавеното време, след като мексиканецът фаулира в наказателното поле Кепа. Наказателният удар бе реализиран от Роберто Солдадо, но футболистите на Хетафе нямаха време за нищо повече в този мач.

След победата Барселона продължава да е начело и вече има 55 точки, докато Хетафе остава на седмо място във временното класиране с актив от 31 точки.