Ръководството на Барселона вече губи търпение с новите договори на две от основните фигури в отбраната на тима – Карлес Пуйол и Рафаел Маркес, пише каталунското издание „Спорт”. Според него, предложенията към двамата ще бъдат оттеглени, и ще им бъдат предоставени нови, понижени оферти, ако не подпишат до средата на месец декември. Настоящите договори на футболистите изтичат през юни 2010 година.

Барса ги притиска, тъй като ако не се стигне до споразумение тази година, от 1 януари Пуйол и Маркес ще са свободни да преговарят с нови отбори. Двамата нееднократно са доказвали лоялността си към клуба, но при каталунците се притесняват, че все пак може да бъдат изкушени от крупни оферти от чужбина.

Пуйол получи предложение от Барселона за нов двегодишен договор, но капитанът се колебае, заради несигурността около титулярното си място. На Маркес бе предложена още една година към настоящия контракт, с опция за продължаване с още една.

Смята се, че ако не се стигне до споразумение между играчите и Барса, за подписа на Пуйол още през зимата ще се борят Арсенал и Манчестър Сити.