Новият спортен директор на Барселона Ариедо Брайда ще подпише официално своя договор с клуба в сряда. Той ще пристигне в града с полет от Милано още във вторник. Италианецът ще замени Андони Субисарета на този пост. 

Контрактът на Брайда с каталунския клуб ще бъде до края на настоящия сезон. Договорът няма как да бъде по-дълъг, защото в Барселона предстоят избори. Италианецът също така ще бъде част от екипа на настоящия президент Хосеп Мария Бартомеу на предстоящите избори.

Брайда ще присъства на трибуните на стадион „Камп Ноу“ в сряда, когато Барселона се изправя срещу Виляреал в първия полуфинален мач за Купата на Краля.

Италианецът изобщо не е разговарял за заплатата, която ще получава в Барселона. Той е възхитен от перспективата отново да работи на високо ниво във футбола, след като бе махнат от Милан и не изкара дълго време в Сампдория.

Брайда има устно споразумение с Бартомеу, а ще сложи своя подпис под договора си с Барселона в сряда.

Брайда не е бил притеснен от факта, че Барселона не може да картотекира футболисти до 1 януари 2016 година, защото в крайна сметка каталунците могат да осъществяват трансфери. Освен това той е бил заинтересован от Ла Масия и талантите, които излизат от нея, но трябва да бъдат задържани с нови договори.

Не е тайна, че Ариедо Брайда поддържа много добри контакти с вицепрезидента на Милан Адриано Галиани, с Умберто Гандини и със спортния директор на Ювентус Джузепе Марота.

Освен това Мино Райола е личен приятел на Брайда, както и други агенти на ФИФА.

Ариедо Брайда също така познава отлично южноамериканския пазар и е запознат с младите таланти, които излизат от него.

Ариедо Брайда е известен като архитекта на онзи състав на Милан, който бе абсолютен господар на Стария континент в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Той стои в основата на трансферите на Марко ван Бастен, Рууд Гулит и Франк Рийкард в Милан, както и на Джордж Уеа и Андрий Шевченко.