Барселона официално обяви привличането на бразилския защитник Марлон Сантос под наем от Флуминензе. 20-годишният футболист ще играе предимно за втория състав на каталунците, но развитието му ще бъде следено много внимателно от старши треньора Луис Енрике. Той ще получи шанс за изява за първия тим, ако демонстрира очакваното израстване.

Марлонс издържа медицинските тестове и в понеделник ще започне подготовка с дублиращия състав на каталунците, воден от Жерард Лопес.

Договорът за преотстъпването на Марлон е за 1 година, а Барселона плати на Флуминензе за него 1,5 милиона евро.

Ако каталунците решат да откупят правата на играча през следващото лято, ще трябва да платят още 6,5 милиона евро. Ако Марлон изиграе 40 мача за първия тим на Барселона в един момент от своята кариера, трансферната сума на играча може да достигне 8,5 милиона евро.

Ако Марлон запише минимум 5 мача през настоящия сезон за първия тим на Барселона, то опцията за откупуване на играча от страна на каталунците се активира автоматично.

След първите 20 мача за първия отбор на Барселона, каталунците трябва да платят 1 милион евро бонус на Флуминензе, а след 40 двубой, те трябва да доплатят още 1 милион евро.

„Много съм щастлив от тази огромна възможност, която се открива пред мен“, коментира Марлон.

Централният защитник е юноша на Флуминензе и има почти 70 мача за първия тим на бразилския гранд. Той може да се похвали и със срещи за националните отбори на Бразилия до 20 и 23 години.