Барселона настигна Реал на върха на класирането в Примера дивисион, след като победи Хетафе със скромното 1:0 като домакин.

 

Единственото попадение в срещаща на "Ноу Камп" падна още във втората минута. Шави премина покрай двама защитници на Хетафе и след съприкосновение с вратаря Абондансиери падна на земята, топката обаче се промуши към непокрития Роналдиньо, който отблизо я прати в опразнената врата.

 

Бразилската мегазвезда на каталунците обаче глупаво остави отбора си с човек по-малко пет минути преди почивката, когато необмислено удари Давид Беленгер и получи директен червен картон. Освен, че Барселона игра 50 минути с десет играча, тимът вероятно ще трябва да се оправя без Роналдиньо и в оставащите два мача до края, освен ако испанската федерация не се смили над Рони и не го накаже само за една среща.

 

Притиснат от безмилостната борба за титлата и непълния си игрови състав, Франк Рийкард направи две смени в последните минути на двубоя, за да забави играта и да подсигури победата на Барса.

 

Два кръга преди края на първенството каталунците са на второ място в класирането с равен брой точки с лидера Реал Мадрид, който има по-добри показатели в преките двубои между двата отбора. Третият отбор с шансове за титлата е Севиля. Носителят на Купата на УЕФА изостава от лидерите на пет точки, но има един мач по-малко.