Ръководството на Барселона вече започна сондажи за евентуалното привличане на вратаря Висенте Гуаита от Валенсия през летния трансферен прозорец, съобщават испанските медии.

25-годишният вратар е първи в списъка на спортния директор Андони Субисарета за заместник на Виктор Валдес.

Субисарета и скаутското звено на Барселона са се спрели на Гуаита заради отличното му представяне с екипа на Валенсия в няколко много възлови мача.

Титулярният страж на Барселона Виктор Валдес вече обяви, че няма да поднови договора си с клуба, който изтича през лятото на 2014 година.

Договорът на Гуаита с Валенсия е до лятото на 2015 година и той може да напусне клуба си срещу сумата от 12,5 милиона евро.

В началото на настоящия сезон Висенте бе титуляр за Валенсия, но през ноември получи контузия в ръката, която го извади от строя за няколко седмици и това позволи на Диего Алвеш да го измести.

Президентът на Валенсия Мануел Йоренте побърза да отрече появилите се информации.

„Гуаита ще остане още дълго време във Валенсия“, заяви Йоренте в опит да успокои феновете на отбора.

Ръководствата на Валенсия и Барселона обаче поддържат добри контакти. Миналото лято каталунците си върнаха Жорди Алба, а преди това взеха от Валенсия и Давид Вия.

Отборът на Валенсия не се намира в много добро финансово състояние и това може да спомогне за преминаването на Гуаита в Барселона.