Хетафе поднесе най-голямата сензация в турнира за Купата на Краля в Испания, след като отстрани шампиона Барселона на полуфинал. Успехът на малкия мадридски отбор е още по-феноменален заради обрата, който направиха момчетата на Бернд Шустер.

След като загубиха първия двубой на „Ноу Камп” с 2:5, тази вечер на своя „Колизеум Алфонсо Перес” те триумфираха с 4:0.

Старши треньорът на Барселона Франк Рийкард бе направил някои промени в състава си, с оглед на добрия аванс от първия мач, но това му изигра лоша шега. След равностоен първи половин час в покрайнините на Мадрид, домакините успяха да се възползват от намалената концентрация у своя съперник и за малко повече от пет минути реализираха два гола. Каскеро откри в 37-та минута с хубав диагонален шут от границата на наказателното поле. В 42-та Гуиса покачи на 2:0, вече от малкия пеналт.

Второто полувреме започна отново с равновесие на терена, като Рийкард се реши на смяна чак в 60-та минута, когато извади защитника Олегер за нападателя Гудьонсен. Десет минути по-късно Хавиер Савиола също получи шанс за изява, но вместо двамата голмайстори да успокоят действията на съотборниците си с попадение, техните колеги в защита допуснаха нов гол. В 70-та минута Вивер Дорада засече с глава центриране на Контра и направи преднината на Хетафе класическа.

При този резултат Шустер и неговите футболисти също се класираха на финал, но те успяха да запечатат успеха, като наказаха резервния страж на Барселона Жоркера да вади за четвърти път топката от вратата си. Това се случи в 72-та минута, когато Гуиза овладя подаване на Ману дел Морал и между двама защитници шутира точно за 4:0.

Въпреки че шампионите на Испания имаха цели 20 минути до края на срещата, в които да се опитат да променят резултата в своя полза, те така и не стигнаха до чисто голово положение. Добре построената отбрана на Хетафе се справи с набезите на Роналдиньо, Ето`о и компания и заслужено се поздрави с победата и крайния успех.

На финала Хетафе ще се изправи срещу Севиля, двубоят ще се играе на стадион „Сантяго Бернабеу” в Мадрид.