Ръководството на Барселона обмисля варианта за пътуване с автобус до Милано за първата полуфинална среща от Шампионската лига с Интер, след като въздухоплаването в цяла Европа е затруднено заради вулканичната пепел от вулкана в Исландия.

Сега Барселона ще се опита да ангажира чартърен полет до края на деня, за да пристигне в Милано, въпреки че първоначално пътуването беше планирано аз утре. Ако не е възможно да се кацне в Милано, каталунците са готови да се приземят където и да е в Италия и оттам да ангажират автобус. В клуба обаче са готови и за крайната мярка, да се качат тази нощ на рейса и утре по някое време да пристигнат в Милано.

Отборът все пак ще направи днес сутринта възстановяване и ще изчака ръководството да вземе решение за пътуването.

Доста други клубове, които тази седмица трябва да играят мачове от европейските клубни турнири, също са притеснени. Мениджърът на Фулъм Рой Ходжсън обяви, че от неговия отбор са се свързали с УЕФА, които пък да кажат мнението си по въпроса със затрудненото пътуване по въздуха.

"Идеалният сценарий е обстановката да се нормализира, но ние трябва да сме готови за всякакви варианти и аз го казах на момчетата в съблекалнята. Професионализмът изисква да се представиш на ниво и при такива обстоятелства”, сподели опитният треньор.