Барселона и Интер се промъкнаха до осминафиналите на Шампионската лига, след като постигнаха победи в последните си мачове от група F.

Каталунците надвиха трудно с 2:1 при гостуването си Динамо Киев и по този начин завършиха на първо място в групата си.

Мачът започна повече от интересно, след като украинският шампион поведе още във 2-та минута, след като Шевченко центрира от фаул в наказателното поле на гостите, където Милевски засече топката с глава, а Валдес не се намеси убедително и тя се озова в неговата мрежа.

Последва силен натиск на Барселона, като каталунците контролираха случващото се на терена.

Шовковски на два пъти трябваше да се намесва решаващо и да спасява удари на Даниел Алвеш и Лионел Меси.

Логичното се случи в 33-та минута, когато Меси подаде към Абидал, а той центрира по земята в наказателното поле на Динамо, където Шави успя да стигне до топката с шпагат и да я прати в мрежата на Шовковски.

През второто полувреме двата отбора стояха равностойно, като и домакините и каталунците имаха положения, но не успяха да ги реализират.

Все пак в 86-та минута Барселона получи право да изпълни пряк свободен удар. Меси стреля, след което топката срещна напречната греда и тупна зад голлинията на Шовковски за 1:2.

Интер постигна рутинна победа с 2:0 срещу Рубин Казан и воденият от Жозе Моуриньо отбор завърши на второ място в групата, а руският шампион се класира за Лига Европа.

Домакините взеха инициативата от самото начало на мача и създадоха много опасности пред вратата на Рубин, но стигнаха само до два гола.

Проблемите за Жозе Моуриньо бяха свързани с контузиите на трима от основните му футболисти – Валтер Самуел, Деян Станкович и Марио Балотели.

В 31-та минута Санети направи добър пробив, след което подаде към Балотели, а той чукна топката с пета към Самуел Ето’о и той отблизо не пропусна да разстреля Рижиков.

През второто полувреме нещата на терена не се промениха и футболистите на Интер продължиха да доминират.

Второто попадение за Интер падна в 64-та минута, когато Марио Балотели изпълни по чудесен начин пряк свободен удар от около 30 метра и направи безпомощен Рижиков.

Класиране:

1 Барселона 11 точки

2 Интер 9

3 Рубин 6

4 Динамо Киев 5