Две последователни загуби в Ла Лига са синоним за криза в Барселона, се казва в материал на вестник „Спорт“. След тежката и мъчителна загуба от Реал Мадрид, дойде моментът за нокаута от Селта на „Камп Ноу“. Две загуби, които провокират много въпросителни относно проекта на Луис Енрике. Ще видим как ще се справи треньорът в тази ситуация, в която отборът изпадна за една седмица.

Барселона имаше много възможности в мача срещу Селта и бе длъжен да отбележи поне един гол. Футболистите на четири пъти нацелиха гредите. Играчите на Луис Енрике обаче не намериха път към мрежата зад вратаря Серхио, който се представи отлично. Пропуските на Неймар, Меси и Луис Суарес се оказаха фатални след гола на Ларивей.

Иван Ракитич и Рафиня също не се справиха добре и не успяха да вземат контрол върху срещата.

Барселона трябва изключително много да подобри представянето си в следващите седмици, ако иска да запази шансовете да спечели титлата. Луис Енрике трябва да работи много, ако иска неговите идеи да заработят и Барселона да се върне към победите. Има достатъчно време, но втората последователна загуба в Ла Лига нанесе много тежък удар на Барселона.