Отборът на Барселона продължава да държи ниво в Примера дивисион. „Каталунците” се наложиха с 4:1 над Тенерифе в мач от 36-я кръг на испанското първенство, с което със сигурност ще останат на върха в подреждането, независимо как ще завърши двубоят на Реал Мадрид срещу Майорка в сряда. Каталунците водят с 93 точки два кръга преди края, а "белият балет" е с 89, но и с мач по-малко.  

Старши треньорът на Барселона Пеп Гуардиола заложи на силно трио в атака – Лионел Меси, Златан Ибрахимович и Боян Къркич, което му се отблагодари по най-добрия начин. Домакините поведоха още 17-та минута на мача. Дани Алвеш излъга защитата на Тенерифе, центрира в наказателното поле, където Ибра свали топката с глава, а Лео Меси довърши атаката с гол за 1:0.

Въпреки играта със самочувствие от страна на „каталунците”, феновете на Барселона изтръпнаха в 39-та минута на мача. Карлес Пуйол подари топката на съперников футболист, който намери Роман Мартинес, а той от своя страна вкара в далечния ъгъл за 1:1. В края на първото полувреме статистиката бе показателна – 77 процента владеене на топката за Барселона срещу 23 за Тенерифе. Резултатът на почивката обаче остана 1:1.

През второто полувреме „каталунците” продължиха с настъпателната игра. В 63-та минута Дани Алвеш преодоля съперник и асистира на Боян Къркич, който на границата на засадата вкара за 2:1.

В 77-та минута Педро получи добър пас от Лионел Меси и съвсем премерено, почти между краката на вратаря се разписа за 3:1. Последното попадение отново бе на сметката на аржентинския нападател. В основата на попадението отново бе Дани Алвеш, а Меси вкара в опразнения ъгъл на вратата на Тенерифе.

След поражението Тенерифе остава в застрашителната зона на изпадащите – 18-о място с 35 точки. Барселона пък може да си отдъхне поне преди изиграването на последните два мача от шампионата – срещу Севиля на 8 май и срещу Валядолид на 16 май.

Още резултати:

Алмерия – Виляреал 4:2

Хетафе – Хихон 1:1