Барселона планира да бойкотира днешната среща на Испанската футболна федерация, на която ще се реши къде ще се играе финалът за Купата на Краля. Причината за решението на клуба е отношението на съдиите към каталунците през този сезон.

„Решихме да не присъстваме на срещата като знак на нашето разочарование. Обективността на доводите ни беше пренебрегната, така че разчитаме на Федерацията да вземе решение“, заяви говорителят на клуба Тони Фрейша.

„Блаугранас“ имаха сериозни претенции към съдиите на мача срещу Спортинг Хихон на „Камп Ноу“, когато Жерар Пике беше изгонен. След мача защитникът на каталунците заяви, че главният съдия на двубоя го е изгонил преднамерено, а от клуба поискаха футболната централа да се произнесе по въпроса.

Решението за стадиона, на който Барселона и Атлетик Билбао ще определят носителя на Купата на Краля, вече бе отложено веднъж поради несъгласие между клубовете за мястото, където ще се проведе финалът.

Вицепрезидентът на Испанската футболна федерация Жоан Гаспар заяви, че ако днес не се стигне до съгласие между двете страни, мястото ще бъде определено чрез жребий.