Барселона започна с издънка първенството на Примера дивисион. В първия кръг каталунците завършиха безлично 0:0 при гостуването си на Расинг Сантандер. На всичко от горе домакините завършиха мача с 10 човека, след като в 67-та минута Еби Смоларек бе изгонен за груб фаул срещу Ерик Абидал.

Франк Рийкард започна мача с Роналдиньо, Меси и Ето’о в нападение, а в 61-та минута замени талантливия аржентинец с Тиери Анри. Каталунците създадоха много опасности пред противниковата врата, но те бяха пропилени.

Депортиво Ла Коруня бе унизен при домакинството си на новака Алмерия. Гостите постигнаха лесна победа с 3:0. Попаденията бяха дело на Негредо в 18-та минута, Сориано в 33-та и Крусат в 51-та.

Майорка постигна убедителна победа с 3:0 при домакинството си на Леванте. За домакините се отличи Ибагаса с два гола в 24-та минута от дузпа и в 72-та, а автор на третия бе Гиса в 55-та.

Атлетик Билбао и Осасуна завършиха 0:0. По една точка си поделиха и отборите на Рекреативо Уелва и Бетис, като двата отбора си размениха по едно попадение. Синамa Понгол бе точен за домакините в 25-та минута, а за гостите се разписа Нано в 39-та.