Неймар няма да играе за Барселона в мача за Суперкупата на Европа срещу Севиля. В Испания медиите определиха това като тежък удар по каталунците, но от Sport.es излязоха със статистически материал, в който се сочи, че тимът на Луис Енрике умее да побеждава и без бразилката си перла.

В материала на каталунското издание се сочи, че почти 78% от победите на Барса, откакто Ней е в отбора, са се случили без участието му. В отсъствието на Неймар тимът на Барселона е изиграл 27 мача /18 през първия му сезон в отбора и 9 през втория/. Равносметката е следната – момчетата от тима от „Камп Ноу“ побеждават в двадесет и една срещи, завършват на равно в пет и губят само една.

От тези общо 27 отсъствия на Неймар, четиринадесет са били поради контузия, седем защото е бил на скамейката, три, защото е получил почивка, два поради наказание и един път поради болест.

От друга страна, на 9 февруари 2014 година Неймар е аут за шампионатния мач със Севиля, предстоящият съперник на Барса. Тогава отборът се налага с убедителното 4:1 като гост.

Новият носител на Суперкупата на Европа ще бъде решен във вторник, 11 август, от 21.45 часа. Развитието на срещата ще може да следите в сайта Gong.bg.