Освен един от най-обичаните, Барселона е един и от най-успешните клубове в света. А това се доказа с пълна сила най-вече през приключващото след няколко дни десетилетие за каталунците. 

В последните десет години те се поздравиха с най-много отличия в историята си за такъв период от време. От 2005 г. насам, "блаугранас" триумфираха с 26 различни купи, като не остана турнир, в който тимът да е участвал и да не го е спечелил през това време. 

Хегемонията на Барса започна под ръководството на Франк Рийкард, продължи при Хосеп Гуардиола, а после и при вече покойния Тито Виланова, за да се стигне сега и при Луис Енрике. 

За тези десет години отборът спечели цели седем пъти титлата на Испания, както и четири пъти триумфира в Шампионската лига. На международната сцена се прибавят още трите купи от Световното клубно първенство и същият брой Суперкупи на Европа. 

На домашната сцена каталунците се поздравиха с още три Купи на Краля, както и с цели шест Суперкупи на Испания. За това десетилетие те веднъж триумфираха с всички възможни отличия за една календарна година - през 2009 г., а през тази бяха съвсем близо, след като завоюваха 5 от 6 възможни и им се изплъзна само Суперкупата на Испания.