Европейският шампион Барселона започна със стратегическо равенство 0:0 при визитата си на Интер на стадион „Джузепе Меаца” в мач от група F.

Още в 1-та минута каталунците можеха да поведат в резултата, но Лионел Меси не успя да се възползва от грешка в отбраната на „нерадзурите” и ударът му бе спасен от Жулио Сесар. Седем минути по-късно се откри добра възможност пред Ибрахимович, но и той не успя да преодолее бразилския вратар на Интер.

Последва сериозен натиск на Интер и три сериозни опасности пред Валдес създадени от Майкон, Уесли Снайдер и Диего Милито.

В 41-та минута Шави изведе в добра позиция Алвеш, който върна към Кейта и той можеше да вкара, но ударът му бе безкрайно неточен.

В началото на второто полувреме Интер отново имаше надмощие и футболистите на Жозе Моуриньо създадоха няколко сериозни опасности, които обаче бяха отразени от Виктор Валдес.

В края на мача Барселона взе инициативата, като най-сериозният пропуск бе в 72-та минута, когато Анри центрира в наказателното поле, а Меси и Алвеш се сблъскаха в опита да стигнат до топката и тя излезе в аут след удара на аржентинеца.

В другия мач от групата Динамо Киев постигна важна победа с 3:1 срещу Рубин Казан и поведе във временното класиране.

Домингес се разписа в 25-та минута и даде гол аванс за гостите, но с попадения на Айлия, Маграо и Гусев Динамо стигна до победата.

Така Динамо Киев има актив от 3 точки, Барселона и Интер са с по 1, а Рубин е с 0.