Следващата седмица ще бъде повече от тежка за гранда от Каталуния. Изпитанието за момчетата на Франк Рийкард започва днес с първият от три решаващи двубоя - на „Рамон Санчес Писхуан” в Севиля. Една победа за „каталунците” ще има двоен положителен ефект. От една страна ще им позволи глътка въздух на върха в Примера, защото разликата с тима от Севиля ще стане 5 точки, а от друга ще им вдъхне нужната увереност преди мача от Шампионската лига на „Анфийлд” с Ливърпул. Играчите на Севиля пък от своя страна ще са пределно мотивирани да покажат най-доброто от себе си и да вземат това ключово за титлата домакинство, особено след събитията от мача с Бетис за Купата.

Второто изпитание за Роналдиньо и компания ще бъде през седмицата в Шампионската лига. За да достигнат до място в ¼-финалите на най-комерсиалния европейски клубен турнир тимът трябва да се пребори както с негативния резултат от първата среща, така и с публиката на легендарната трибуна „Коп” на „Анфийлд”. Не бяха много хората, които очакваха Барса да загуби на „Ноу Камп” и това, което се случи трябва да задейства „червената лампичка” на Рийкард и да го накара да обърне внимание на липсата на ориентация в защитата.

Може би все пак „черешката на тортата” е през следващият уикенд. Тогава на „Ноу Камп” е дербито с Реал, което феновете чакат с месеци. Независимо от колебливата си форма през сезона „белият балет” е най-големия дразнител за „каталунците” и мача няма да мине без напрежение. Позициите в класирането показват, че и този мач е в основата на титлата, а и Барса има да си връщат за загубата с 2:0 през есента в Мадрид.

Освен чисто футболната страна на проблемите в Барса, „синьо-червените” трябва да се преборят с критиките, които валят от всички медии. Роналдиньо бил дебел, Ето’о се карал с Рони и Рийкард, пускат се слухове за трансфери…В такива ситуации си проличава кой е гранд и кой квартално отборче. А Барса безспорно е гранд, независимо дали ще се справи с тежката седмица, която й предстои.