Барселона е на крачка да реализира поредния си изходящ трансфер това лято. Младият талант на клуба Марк Кукурея е в Мадрид, за да премине медицинските прегледи в Хетафе и когато това се случи ще подпише договор. А тимът от предградията на испанската столица ще плати 10 млн. евро за него. 

С постъпленията от тази сделка каталунците вече ще са събрали 89.5 млн. евро от изходящи трансфери. Предстоят раздели с още играчи, които не поапдат в сметките на наставника Ернесто Валверде, а парите от тях са важни, за да се финансира привличането на Неймар от Пари Сен Жермен. 

Иначе освен Кукурея, пари бяха получени за още петима футболисти. Това са Яспер Силесен (35 млн. евро от Валенсия), Андре Гомеш (25 млн. евро от Евертън), Денис Суарес (15 млн. евро от Селтик), Марк Кардона (2.5 млн. евро от Осасуна) и Серхи Паленсия (2 млн. евро от Сент Етиен). 

Това обаче не са единствените напуснали. Като включим и тези с изтекли контракти на 30 юни, бройката набъбва до цял един отбор от 11 играчи. Тръгнаха си още Томас Вермален, Джейсон Мурийо, Кевин-Принс Боатенг, Дъглас Перейра и Хоакин Ескиета.