Испанският Барселона спечели трансферна война с Арсенал и с Малага, като привлече 14-годишния суперталант от Колумбия Джанкарло Поведа. Талантът тренира от няколко седмици в школата Ла Масия, а през това време родителите му и ръководството на клуба оформиха документите по преминаването му в Барселона.

Семейството живее в момента в района на Малага и досега Поведа тренираше в този клуб. Иначе той е бил през зимата на проби в Арсенал, където е одобрен и е на семейството е предложен договор.

Третият клуб, който го е тествал, е Барселона и треньорите били във възторг от техниката му и контрола на скорост върху топката. Те обяснили на семейството, че изборът им е наистина правилен.

Тъй като все още няма 16 години, на Поведа няма как да бъде предложен договор. Обвързването му с Барселона е оформено като контракт на клуба със семейството. Талантливият колумбиец играе като дясно крило, но е с доста слаба структура. Въпреки това по време на контролните игри с по-големите момчета показал невероятни качества.