Отборът на Манчестър Юнайтед се наложи с 3:1 над Барселона в мач от приятелския турнир International Champions Cup, който се игра пред близо 70 000 души в САЩ на „Ливайнс Стейдиъм“.

Възпитаниците на Луис ван Гал доминираха значително над европейския клубен шампион, а голове на Уейн Руни, Джеси Лингард и Аднан Янузай донесоха изразителния успех. Почетното попадение за състава на испанците бе дело на Рафиня, а преди това каталунците удариха и три греди - две на Луис Суарес и една на Иван Ракитич.

Анхел ди Мария не се появи в игра за Юнайтед.

Още в 8-ата минута Уейн Рууни даде аванс на „червените дяволи“, след чудесна асистенция на Ашли Иънг.

Няколко минути преди края на първата част пък Луис Суарес стреля опасно, но топката се удари в десния стълб на вратата на Давид де Хеа и напусна терена. Малко преди тази ситуация уругваецът бе ударил още една греда.

Барселона - Манчестър Юнайтед

източник: БГНЕС

След почивката Суарес се разписа, но при попадението имаше засада и поради това не бе зачетено. В 65-ата минута пък Лингард покачи на 2:0, засичайки успореден на голлинията пас. В 68-ата минута Антонио Валенсия пусна пас към Аднан Янузай от ляво по атаката. Последният стреля, но в страни от десния стълб.

Иван Ракитич отправи удар с глава в 72-ата минута, но нацели гредата.

В последната минута на редовното време Рафиня намали на 1:2, след центриране от дясно, но веднага след подновяването на играта Янузай отбеляза трети гол за англичаните и така оформи крайното 3:1 в полза на Юнайтед.