Барселона победи с 3:0 като гост третодивизионния Алкояно в среща от четвъртия кръг за Купата на краля в Испания. Така реваншът на 2 януари на практика е без значение. „Каталунците” нямаха проблеми срещу значително по-слабия си съперник, но до края на двубоя не бяха сигурни в успеха, тъй като водеха само с 1:0 до 89-та минута.

Тиери Анри откри резултата след 25 минути игра, когато получи хубав пас от Шави и преодоля стража на домакините. Въпреки натиска на каталунците, преднината остана само един гол чак до заключителните минути на мача.

Реферът Клас Гомес също се намеси, като изгони двама играчи на Алкояно, в 81-та и 91-та минута. В 89-та Гомес отсъди и дузпа след игра на Давид Лимонес с ръка, а тя бе реализирана от Ейдур Гудьонсен. Крайното 3:0 за Барса оформи младият талант Боян Къркич, отново след асистенция на Шави в 94-та минута.

Барса не излезе с резерви, като титулярните 11 на Рийкард за двубоя бяха: Жоркера, Олегер, Пуйол, Силвиньо, Маркес, Шави, Яя Туре, Иниеста, Гудьонсен, Дос Сантос и Анри. Абидал и Боян се появиха като резерви през второто полувреме.

На другия полюс бе представянето на Севиля. Носителите на Купата ще имат нужда от поправителния на 2 януари след равенството 1:1 като гост на друг тим от трета дивизия – Дениа. Попаденията паднаха в рамките на 75 секунди, между 75-та и 76-та минути. Шевантон откри за Севиля, но Пабло Видал бързо върна гола, а така оформи и крайния резултат.

В третият мач за Купата тази вечер Атлетик Билбао като гост успя да спаси равен 2:2 срещу Еркулес. Баските футболисти губеха с 0:2 до 71-та минута, след което добрата игра на Асиер дел Орно се увенча с асистенция и гол за хикса.

Останалите срещи от турнира са утре.