Барселона предложи дългоочакван нов договор на Хавиер Савиола. Офертата към аржентинеца обаче го определя като трети избор за нападател и сериозно орязва заплатата му.

Савиола трябва сам да реши дали да приеме или да си тръгне от „Ноу Камп” като свободен агент. Настоящият контракт на Заека изтича след месец, а футболистът отдавна каза, че първо ще изслуша Барселона, преди да преговаря с други клубове.

Предложението на каталунците стана ясно след среща между спортния директор на тима Чики Бегиристайн и агента на Савиола Диего Кейруга.

Според информирани източници, офертата е за две или три години, а заплатата на играча от 6 милиона евро на година ще стане едва 2.2 милиона.

Вече няколко други отбора изявиха желание да привлекат бързоногия нападател и със сигурност са готови да му плащат повече, както и да го задържат за по-дълго.

Сарагоса, Вияреал и Майорка вече са се свързали с Кейруга, за да му предоставят своите предложения.

Савиола неведнъж е изразявал предпочитание да остане в Барселона и да се бори за титулярно място, но след добрите мачове, които направи и въпреки това оставаше на резервната скамейка, мнението му изглежда се промени. За негово напускане говори и фактът, че каталунския тим търси нов нападател, който да привлече през лятото.

В случай, че Савиола официално реши да си тръгне от Барса, то има голяма вероятност за него да наддава и вечния враг на каталунците Реал Мадрид.