Барселона е на път да се откаже от бразилския защитник на Пари Сен Жермен Маркиньос. Каталунците със сигурност няма да правят повече опити до края на летния трансферен прозорец да привлекат Хуан Куадрадо от Фиорентина. В същото време Барселона ще се насочи към привличането на Томас Вермален от Арсенал, твърдi “Mundo Deportivo”.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу проведе среща със спортния директор Андони Субисарета и старши треньора Луис Енрике в Бирмингам, на която са били обсъдени тези теми.

Бартомеу е призовал Луис Енрике и целия треньорски щаб да работят спокойно и го е уверил, че Барселона ще се сдобие с нов централен защитник в близките дни.

Не е изключено Барселона да отправи нова оферта в началото на следващата седмица към ПСЖ за Маркиньос. Френският клуб обаче до този момент е категоричен в нежеланието си да води преговори за бразилския защитник. Шампионът на Франция отхвърли и последната трета оферта на Барселона за 20-годишния футболист, която бе в размер на 43 милиона евро.

Това ще принуди Барселона през следващата седмица да започне постъпки за привличането на Томас Вермален от Арсенал или Матс Хумелс от Борусия Дортмунд. И двамата стоят като вариант пред каталунския клуб. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер вече намекна за възможността Вермален да напусне отбора.

Барселона със сигурност към този момент се отказва от опитите да вземе Хуан Куадрадо от Фиорентина. Каталунците най-вероятно ще се опитат да привлекат колумбиеца през следващото лято.