В мач от 28-я кръг на Примера дивисион Барселона не успя да се възползва от грешката на Реал Мадрид и каталунците завършиха 2:2 при гостуването си на Алмерия, като скъсиха едва с една точка разликата от „кралете” и тя вече е седем точки.

Барса поведе в 17-та минута, след като Боян се възползва от грешка в отбраната на домакините и не остави шансове за вратаря Диего Алвес.

В 32-та минута домакините спечелиха правото да изпълняват ъглов удар и след центрирането най-съобразителен в наказателното поле на каталунците се оказа Пулидо, който изравни резултата.

Второто полувреме започна добре за Барселона, като в 56-та минута влезлият като резерва Тиери Анри подаде на Самуел Ето’о и камерунският нападател отново изведе каталунците напред в резултата.

В 72-та минута Барселона остана с човек по-малко, след като аржентинският защитник Габриел Милити получи втори жълт картон от съдията Рубинос Перес.

В 81-та минута старши треньорът на Алмерия пусна в игра Ириней и Уче, а само две минути по-късно домакините отново получиха право да изпълняват ъглов удар, след който Уче изравни резултата и измъкна точката.