Наставникът на Барселона Луис Енрике ще разчита предимно на играчите, които твърде рядко получават шанс за изява в мача с Валенсия от полуфиналите за Купата на Краля. Този двубой е изцяло протоколен, въпреки че е на "Местая". 

Каталунците победиха със 7:0 на своя стадион преди седмица и само някакво невиждано във футбола чудо може да ги изхвърли от финала. Затова треньорът даде почивка на цели 11 от основните си играчи. 

Той не взе в групата Лео Меси, Луис Суарес, Неймар, Жерар Пике, Клаудио Браво, Дани Алвеш, Арда Туран, Андрес Иниеста, Хавиер Масчерано, Жорди Алба и Серхио Бускетс. Така редица млади надежди ще получат шанс за изява. 

Шестима са от втория отбор или от младежкия състав. Това са Вилфрид Каптум, Сержи Сампер, Дани Ромера, Хуан Камара, Жерар Гумбау и Карлес Аленя. Останалите 12 все пак са част от първия тим. 

Това са Марк-Андре Тер Стеген, Жорди Масип, Дъглас, Иван Ракитич, Марк Бартра, Мунир ел Хадади, Сандро Рамирес, Серхи Роберто, Адриано Корея, Алеиш Видал, Томас Вермален и Жереми Матийо. Мачът на "Местая" е от 22:00 часа тази вечер. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS