Отборът на Барселона не остави никакви съмнения, че и през тази година ще бъде основен фактор в испанския шампионат. След нулевото равенство в Шампионската лига срещу Интер в сряда, днес момчетата на Пеп Гуардиола буквално разнищиха гостуващия Атлетико Мадрид в дербито от третия кръг на Примера дивисион.

Барселона се наложи с 5:2, а официален дебют за каталунците направи новото попълнение Чигрински. Головете за победителите вкараха Златан Ибрахимович, Меси (2), Дани Алвеш и Кейта. За гостите от Мадрид точни бяха звездите на тима Серхио Агуеро и Диего Форлан.

Головата фиеста на „Камп Ноу” стартира само след шейсет секунди игра. Таранът Ибрахимович откри сметката си с красиво попадение. Голът логично окрили домакините, които продължиха да нападат и до 12-ата минута пропуснаха още три отлични шанса за гол. Вратарят на гостите обаче бе на висота и запази резултата непроменен.

В 16-ата минута обаче нищо не помогна на Роберто. Лионел Меси отново блесна. Шави изведе аржентинеца очи в очи с вратаря и след елегантен финт нямаше проблем да увеличи преднината на Барса – 2:0. Последва съвземане в редиците на гостите, което обаче не доведе до желания резултат. Противно на това десният бек Дани Алвеш препарира вратаря на гостите с изстрел от 30 метра. Кейта добави още едно попадение в 41-ата минута, като основната заслуга за гола бе отново на Меси. В даденото от съдията продължение, грешка в отбраната на Барса позволи на Атлетико да стигне до гол, дело на Агуеро. Това бе и първото попадение в мрежата на каталунците от началото на сезона.

През второто полувреме тимът на мадридчани се опитваше да владее повече топката, но атаките им не застрашаваха сериозно стража на домакините. Все пак отборът на Атлетико успя да стигне до втори гол чрез голмайстора си Диего Форлан. Уругваецът вкара за 2:4 с изстрел от около 25 метра. В даденото от съдията продължение Меси отново попари гостите с нов гол, който бе негов втори за вечерта.

Барса вече има пълен актив от точки и е едноличен лидер във временното класиране, следван от отборите на Майорка и Реал Мадрид. Атлетико се намира на 16-та позиция с едва една точка на сметката си.