Барселона ще се раздели с двама или трима от основните си футболисти, съобщават испанските медии.

След срещата между ръководните фактори в Барселона стана ясно, че каталунците почти сигурно ще се опитат да продадат през лятото Давид Вия, Алексис Санчес и Адриано Кореа.

Изглежда, че Вия е най-сигурният пътник, тъй като към него има сериозен интерес от отборите на Арсенал, Челси и Манчестър Сити. Освен това договорът на нападателя с Барселона изтича през лятото на 2014 година.

Шефовете на Барселона обмисляха да предложат нов договор на Вия, който се представи доста добре в последните мачове от сезона. Старши треньорът на отбора Тито Виланова обаче явно не смята да разчита на опитния футболист.

Към Адриано има голям интерес от ПСЖ и бразилецът също се очаква да напусне „Камп Ноу“. Все пак бъдещето на защитника изглежда най-неясно, въпреки че офертата на френският отбор е изключително прималива.

Слабите изяви на Алексис Санчес през сезона и интереса към него от страна на Ювентус и Интер най-вероятно ще означава, че времето на чилиеца в Барселона е изтекло.

Освен това Барселона ще вземе Неймар през лятото, а в първия състав ще бъде налаган Жерар Деулофеу, което увеличава шансовете Вия и Санчес да бъдат продадени.