Агентът на ФИФА Жорди Хота обяви, че представители на Барселона водят преговори с футболиста на Реал Мадрид Иско и неговия баща от 15-20 дни.

Според информациите, от Барселона са предложили премия от 20 милиона на Иско, ако той премина на „Камп Ноу“ през лятото на 2018 година, когато договорът му с Реал Мадрид изтече.

„Барселона води разговори с Иско и неговия баща. Един от директорите на Барселона е влязал в директен контакт с играча и баща му“, коментира Хора пред радио „Cadena SER“.

„Иско винаги е искал да играе в Барселона и сега има тази възможност“, добави агентът на ФИФА.

„Разговорите между Иско и Барселона са от 15-20 дни. Той е наясно, че в Барселона му предоставят уникална възможност. От клуба са готови да му гарантират минутите, които няма в Реал Мадрид“, продължи футболният агент.

„Осъществяването на подобен трансфер е много трудно“, каза още Жорди Хота.

Иско има договор с Реал Мадрид до 30 юни 2018 година.

От Барселона са отправили оферта за петгодишен договор към Иско, в който освен заплатата, ще фигурира и еднократен бонус за преминаването му, който ще бъде на стойност 20 милиона евро.

Барса прави всичко, за да измъкне играч на Реал

Бившият играч на Валенсия пристигна в испанската столица преди четири години, когато Реал плати за него 30 милиона евро на Малага.