Ръководството на Барселона е много близо до това да финализира окончателно преговорите със Серхио Бускетс и неговия агент Хосеп Мария Оробитх за продължаването на договора на играча.

Двете страни са на път да приключат по-бързо от очакваното преговорите за новия контракт на испанския национал, като почти всички детайли по него са уточнени.

От Барселона почти сигурно ще обявят подновяването на договора на Бускетс преди това да се случи и с Неймар.

Според "El Mundo Deportivo“, заплатата на Бускетс ще се изравни с тази на Андрес Иниеста. Действащият договор на 27-годишния футболист с Барселона е до лятото на 2019 г.

Ръководството на клуба ще се възползва от клаузата записана в договора на играча и ще продължи контракта му до 2020 година.

През февруари 27-годишният футболист поднови договора си с клуба до лятото на 2019 година, а освобождаващата клауза, която бе записана в неговия договор е на стойност 175 милиона евро.

Именно при подписването на новия договор е включена клауза за бонус на Бускетс при постигането на определени резултати.

В момента Серхио Бускетс е шести по заплата в Барселона, а бонусът, който трябва да получи от началото на новата календарна година към финансовото си възнаграждение е 1 милиона евро.

Хосеп Мария Бартомеу е обещал на футболиста да увеличи финансовото му възнаграждение при определени постигнати резултати от халфа.

Бускетс се превърна в неизменна част от състава на Луис Енрике и е един от най-силно представящите се футболисти от началото на сезона.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS